Flexibele werkplek in Amersfoort voor steeds meer ondernemers
Geplaatst op

Flexibele werkplek in Amersfoort voor steeds meer ondernemers

Kantoorruimte Amersfoort Centrum

Flexibele werkplek in Amersfoort met uitzicht op Rietveldpaviljoen

Amersfoort, 6 januari 2016 – Steeds meer ondernemers weten Amersfoort te vinden. In twee jaar tijd vestigden zich 1550 nieuwe ondernemers in de stad. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente. In 2015 telde de stad 14.275 ondernemers, in 2013 waren dat er 12.725. Hierdoor groeit de behoefte aan een flexibele werkplek in Amersfoort. FlexOffiZ opent daarom een tweede locatie aan Plein Zonnehof, met uitzicht op het Rietveldpaviljoen.

Plein Zonnehof ligt aan de rand van het centrum van Amersfoort en wordt de komende jaren grondig gerenoveerd. De leegstaande bibliotheek wordt omgebouwd tot een appartementencomplex voor 60-plussers. Het plein tussen de bibliotheek en het door Gerrit Rietveld ontworpen cultureel centrum, nu nog vooral gebruikt als parkeerplaats, wordt getransformeerd tot een autoluw stadspark. “Het plein wordt nieuw leven ingeblazen, en onze huurders kunnen daarvan meegenieten”, zegt Annexum-topman Huib Boissevain, oprichter van FlexOffiZ, over de bijzondere flexibele werkplek in Amersfoort.

Wachtlijst
De verhuurder van flexibele werkplekken speelt met de 45 nieuwe werkplekken in op de enorme vraag van ondernemers. Voor de eerste locatie aan de Databankweg 20-22 in De Hoef-Oost is namelijk een wachtlijst. FlexOffiZ hoopt met de nieuwe plekken nu alle Amersfoortse ondernemers die op zoek zijn naar kantoorruimte te kunnen helpen.

De werkplekken komen in het Suncourt, voorheen De Runmolen: een groot kantorencomplex aan het plein, waarin onder andere ook een groot advocatenkantoor is gevestigd. FlexOffiZ heeft hier 600 m2 beschikbaar op de tweede en derde verdieping.

Rietveld
De voornaamste aandachtstrekker van het plein is het centrum voor moderne kunst De Zonnehof. Dit werd in 1959 ontworpen door Gerrit Rietveld en wordt daarom ook wel het Rietveldpaviljoen genoemd. Het is gebouwd in de rechte lijnen, eenvoudige vormen en met het gebruik van primaire kleuren van De Stijl, de kunststroming vernoemd naar het gelijknamige tijdschrift, opgericht in 1917. Het centrum wordt gebruikt als expositieruimte voor moderne kunst.

Over FlexOffiZ
FlexOffiZ is twee jaar geleden opgezet door Annexum, de Nederlandse specialist in vastgoedbeleggen, in antwoord op de steeds grotere vraag naar kantoorruimte met een flexibele huurtermijn. FlexOffiZ onderscheidt zich onder meer van andere aanbieders van flexibele kantoorruimte door een all-in huurprijs te vragen, dus zonder bijkomende kosten voor bijvoorbeeld kantoorinrichting, wifi, schoonmaak en beveiliging. Omdat de kantoorpanden van Annexum die geschikt waren voor FlexOffiZ vol zitten, werkt FlexOffiZ ook samen met andere aanbieders van en beleggers in vastgoed.

Volg ons via:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *