Sloterdijk: alternatief voor de Zuidas als je kantoorruimte zoekt!
Geplaatst op

Tijd voor Sloterdijk

Kantoorruimte Sloterdijk

Afbeelding: Gebouw FlexOffiZ Vestiging Kabelweg

Zuidas loopt door tot aan Sloterdijk

De vraag naar kantoorruimte op de Zuidas is erg hoog en zal hoog blijven en komt voornamelijk van financiële instellingen en bedrijven uit de zakelijke dienstverlening. Door de schaarste van A-kwaliteit kantoren zullen potentiële kantoorgebruikers uitwijken naar andere locaties zoals Sloterdijk en Zuidoost.

Voor ondernemingen die kantoorruimte zoeken van A-kwaliteit is het hoog tijd om te gaan huren voordat er niks meer beschikbaar is.

FlexOffiZ heeft twee A-kwaliteit kantoorpanden in Sloterdijk met nog geringe plek over. Deze locaties zijn makkelijke te bereiken en hebben een hoogwaardige restaurants in hun gebouwen. Door de toenemende vraag en schaars aanbod is verwacht dat deze panden snel vol zullen zitten.

Kantoorruimtes Amsterdam Sloterdijk

Afbeelding: Bedrijfsrestaurant Kabelweg

Hoge vraag, geringe aanbod op de Zuidas

De Nederlandse kantorenmarkt gaat sinds 2014 steeds beter. De opnamevolumes stijgen en het transformeren van kantoorpanden in woningen, hotels en winkels neemt toe waardoor de leegstand in Amsterdam sterk daalt. In 2014 kende Amsterdam een leegstand van 15,4%, vandaag de dag kent het een leegstand van 12,4%. Historisch gezien is de leegstand op de Zuidas altijd lager geweest dan in Amsterdam en momenteel is het 4,4% een historische laag.

De Zuidas is gekenmerkt door de zakelijke, internationale en moderne uitstraling van zowel de gebouwen als de inrichting van de publieke ruimten en voorzieningen.

Na de recessie mag er nog alleen gebouwd worden in locaties die aangekaart zijn als groeigebieden zoals de Zuidas. Alle nieuwe gebouwen moeten duurzaam gebouwd worden en flexibel zodat zij snel getransformeerd kunnen worden naar andere functies. Er mag pas ook gebouwd worden als het pand met 70% aan de voorverhuureis voldoet. Dit betekent dat kantoorpanden pas gebouwd kunnen worden als zij al voor 70% verhuurd zijn.

Nieuwbouw op de Zuidas

Om ervoor te zorgen dat de Zuidas multifunctioneel blijft richten de nieuwbouwplannen zich voornamelijk op het bouwen van 7.000 woningen. Naast het bouwen van nieuwe woningen zal de ontwikkeling van het VU-kwartier en de rechtbank ook zorgen voor een impuls.

Akzo Nobel en Stibbe hebben beide een nieuw hoofdkantoor laten bouwen op de Zuidas waardoor hun oude hoofdkantoor vrij is gekomen. Het oude hoofdkantoor van Stibbe en Akzo Nobel wordt gerenoveerd en zal na de nieuwbouw gebruikt worden als een hotel met skybar en als kantoorruimte.

FlexOffiZ kan je helpen

Ben je zelf op zoek naar kantoorruimte of wil je jou kantoorruimte verhuren dan zit je bij FlexOffiZ aan het juist adres. Volg ons op twitter en facebook met de username @FlexOffiZ voor updates.

Volg ons via:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *