Toename aanvraag kantoorruimte Amsterdam fors!- FlexOffiZ.nl
, , Geplaatst op

Fors toename aanvraag kantoorruimte Amsterdam

Annexum Zuidas

Toename aanvraag kantoorruimte fors!

Dat Brexit gevolgen met zich mee zou brengen voor de Nederlandse kantorenmarkt wisten we allemaal maar wat deze gevolgen zouden zijn wisten we niet. Er waren voorspellingen gemaakt door onder anderen de New York Times dat vele bedrijven uit de Verenigde Koninkrijk zich in Amsterdam zouden willen vestigen, maar of die voorspellingen uit zouden komen was nog de vraag.

Na Brexit is de aanvraag naar kantoorruimte in Amsterdam vanuit internationale organisaties uit Engeland met 600% gestegen.

Eerste toestroom vooral kleinere bedrijven

Vooral kleinere en flexibele bedrijven zien nu hun kans om naar Amsterdam te verhuizen. Voor de kleinere flexibele bedrijven is het veel eenvoudiger om terug naar de EU te verhuizen in vergelijking met de grote bedrijven.

Het zal de grote bedrijven 5 tot 10 jaar duren om hun organisaties naar Amsterdam te verhuizen door hun aantal werknemers. Het verhuizen van duizenden werknemers van de Verenigde Koninkrijk naar Amsterdam zal een grote impact hebben en moet dus zorgvuldig gebeuren.

Wie het eerst komt wie het eerst maalt

Door het feit dat de kleinere bedrijven snel kunnen gaan verhuizen naar Amsterdam en dat de grote bedrijven over de komende jaren naar Amsterdam zullen verhuizen zal de vraag alleen maar blijven toenemen. Door de toenemende vraag zullen bedrijven er snel bij moeten zijn voordat al het leegstaand kantoorruimte verhuurt is en zij niet meer aan te pas komen.

Unieke kansen voor pandeigenaren met leegstand

De toenemende vraag biedt eigenaren van leegstaande panden een unieke kans om hun panden vol te krijgen. Door de impact van Brexit krijgen pandeigenaren de kans om hun panden de markt op te brengen waar de vraag nu aan het toenemen is.

(Bronnen: De Ondernemer en Flexas)

Meld je leegstand

FlexOffiZ kan je helpen

Ben je zelf op zoek naar kantoorruimte of wil je jou kantoorruimte verhuren dan zit je bij FlexOffiZ aan het juist adres. Volg ons op twitter en facebook met de username @FlexOffiZ voor updates.

Volg ons via:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *