FlexOffiZ opent een meldpunt voor kantoorleegstand 
Geplaatst op

FlexOffiZ opent meldpunt voor verborgen leegstand

Meldpunt verborgen leegstand

PERSBERICHT:

Meldpunt vanaf vandaag online

Bedrijven in te grote panden kunnen ongebruikte ruimtes verhuren

Amsterdam, 14 december 2015 – Bedrijven met ongebruikte ruimtes kunnen zich aanmelden bij het Meldpunt Verborgen Leegstand. Met dit initiatief speelt FlexOffiZ in op de behoefte van het bedrijfsleven om ‘leeggevallen’ kantoorruimtes een nieuwe bestemming te kunnen geven.

In veel kantoorpanden staan etages of kamers leeg doordat de onderneming is gekrompen of met veel meer met flexplekken is gaan werken. Doordat veel bedrijven met meerjarige huurcontracten werken, zitten ze nog wel vast aan de ruimte, terwijl ze daar geen gebruik meer van maken. Omdat het pand nog wel gebruikt wordt, wordt hier gesproken van ‘verborgen leegstand’.

FlexOffiZ speelt hier op in door onderneming een kans te geven deze ruimtes te verhuren aan kleinere ondernemingen die juist hard op zoek zijn naar een geschikte ruimte. In de aanloop op dit project is dankzij de verhuurder van flexibele kantoorruimten recent al meer dan 2.000 vierkante meter kantoorvloer weer actief in gebruik genomen.

Minder ruimte nodig
Annexum-topman Huib Boissevain, oprichter van FlexOffiZ: “De afgelopen jaren is de benodigde ruimte per werknemer gedaald van 19 naar 12 vierkante meter. Dus zelfs ondernemingen die niet krimpen, hebben minder kantoorruimte nodig. Het probleem is dat ze nu nog wel in enorme panden zitten die ze dus niet meer kunnen vullen. En het duurt vaak nog jaren voor ze een nieuw huurcontract voor een kleiner gebouw of etage kunnen afsluiten. Wij bieden deze bedrijven de mogelijkheid de lege plekken door te verhuren aan ondernemingen die hard op zoek zijn naar een geschikte locatie. Een win-win situatie.”

FlexOffiZ is nog maar net met dit proces begonnen, maar heeft inmiddels voor drie bedrijven nieuwe huurders weten te vinden. Ondernemingen die ook ruimte beschikbaar willen stellen voor de verhuur, kunnen contact opnemen met het meldpunt via www.meldpunt-leegstand.nl of 020-5720135.

Uit onderzoek van OfficeRank eerder dit jaar bleek dat er zo’n 17 miljoen vierkante meter aan overbodig kantooroppervlak in Nederland is, bijna 30 procent van het totaal van 54 miljoen vierkante meter. De helft daarvan bestaat uit verborgen leegstand.

Over FlexOffiZ
FlexOffiZ is twee jaar geleden opgezet door Annexum, de Nederlandse specialist in vastgoedbeleggen, in antwoord op de steeds grotere vraag naar kantoorruimte met een flexibele huurtermijn. FlexOffiZ onderscheidt zich onder meer van andere aanbieders van flexibele kantoorruimte door een all-in huurprijs te vragen, dus zonder bijkomende kosten voor bijvoorbeeld kantoorinrichting, wifi, schoonmaak en beveiliging. Omdat de kantoorpanden van Annexum die geschikt waren voor FlexOffiZ vol zitten, werkt FlexOffiZ ook samen met andere aanbieders van en beleggers in vastgoed.

Het meldpunt is te vinden op www.meldpunt-leegstand.nl.

Volg ons via:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *