Het corona-virus houdt de gemoederen bezig en vraagt om creativiteit van alle ondernemers. Wij hebben hieronder enkele tips op een rijtje gezet die kunnen helpen je bedrijf weerbaar te maken en te houden. Samen met FlexOffiZ knok je jouw onderneming door de crisis heen!

Houd je bedrijf weerbaar tijdens de Corona crisis met deze 5 Tips!

1. Zorg dat je veilig en op de hoogte bent
Volg officiële en betrouwbare bronnen zoals het RIVM zodat je snel kunt reageren op veranderingen voor jou of jouw klanten.

2. Houd contact met je klanten
Deel proactief met je klanten via email en social media.
Je kunt delen welke maatregelen je neemt om je locatie of producten veilig te houden of hoe je omgaat met vragen van klanten als je verwacht dat leveringen vertraagd zijn.

3. Organiseer online evenementen
Als je geplande evenementen moet uitstellen of annuleren vanwege de uitbraak van het virus, bied je klanten dan meteen een online webinar aan op hun telefoon of organiseer live-sessies via sociale kanalen zoals Facebooken Instagram.

4. Maak een plan voor je klantenservice
Bereid je voor op vragen en verzoeken van klanten, zodat je snel kunt reageren en transparant kunt zijn in deze moeilijke tijden. Overweeg om sjablonen op te stellen voor je e-mails of stel expres-antwoorden in met informatie waar je klanten waarschijnlijk naar op zoek zijn. Leg gratis en in real time contact met je klanten via chat-berichten op Instagram, DirectMessenger of door een WhatsApp Business-profiel te maken.

5. Stel een lijst met veel gestelde vragen op
Maak een lijst met antwoorden op vragen die je klanten waarschijnlijk zullen stellen. Geef zo veel mogelijk informatie en stel je klanten gerust in je antwoorden. 

Bron: https://www.facebook.com/business/boost/resource

Lizetta van Coevorden

Lizetta van Coevorden