1 meter 50 is niet onoverkomelijk!

We moeten allemaal minimaal anderhalve meter houden van anderen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit lijkt eenvoudig maar hoe pas je die social distancing toe op kantoor? Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, legt de overheid bedrijven enkele strikte regels op. De belangrijkste regel is dat hoe meer afstand je kan verzekeren tussen personen, des te beter dit is. Minimaal dient er op de werkvloer 1 meter 50 afstand te worden gehouden en dit is minder onoverkomelijk als dat dit klinkt.

Welke maatregelen kun je nemen?

Medewerkers moeten dus op gepaste afstand hun werk op kantoor kunnen uitvoeren en gasten en leveranciers ontvangen. Om dit mogelijk te maken kun je de volgende maatregelen overwegen:

  • Toelaten en monitoren van het maximaal aantal aanwezige personen, stel een maximum;
  • Stem het kantoorgebruik goed af; wie op kantoor en wie werkt thuis?;
  • Plaats de werkplekken indien mogelijk op 1,5 meter afstand
  • Scherm de receptiemedewerkers goed af;
  • Brengen looproutes aan door de kantoorruimte;
  • Bekijk bij deze routes ook de faciliteiten zoals toilet, koffieautomaat en kopieermachine;
  • Zorg op de juiste plekken voor desinfecterende middelen;
  • Begeleid altijd de bezoekers (op afstand);
  • Implementeer digitale (overleg) oplossingen.

Beschermingsproducten kun je huren

Alvero, onze partner voor tijdelijke kantoorinrichting heeft in korte tijd haar assortiment uitgebreid met tal van producten. Deze producten kunnen gehuurd worden voor de tijd dat je het nodig hebt. Kijk maar eens in hun webshop, wij waren verrast over de creative oplossingen die zij aanbieden.

Huur extra kantoorruimte

Op het moment dat je dit leest is FlexOffiZ druk doende om meer kantoorruimte beschikbaar te krijgen. Wanneer je pandeigenaren kent die nog met leegstand kampen komen wij graag met ze in contact om ook straks wanneer de economie weer opstart voldoende kantoorruimtes beschikbaar te hebben. In enkele van onze vestigingen hebben wij nog werkplekken beschikbaar. Het is echter wel zo dat bestaande huurders die meer ruimte nodig hebben van ons voorrang krijgen. Dit met oog op het totale pakket aan maatregelen.

Meer ruimte nodig als bestaande huurder?

Er is online veel informatie te vinden over hoe je op basis van de 1 meter 50 afstand de capaciteit van je kantoorruimte kunt bepalen. Een mooi voorbeeld is de social distancing calculator. Maak de rekensom eens voor jouw kantoor. Kom je ruimte tekort? Kijk dan nog eens naar de bovenstaande informatie of neem contact met ons op over de beschikbaarheid in jouw vestiging.

Lizetta van Coevorden

Lizetta van Coevorden