Gezond kantoor? Ga ervoor!

Het kantoor is niet langer alleen maar een plek waar we werken; het is een omgeving die onze gezondheid en welzijn kan beïnvloeden op manieren die we ons misschien niet eens realiseren. Bij FlexOffiz begrijpen we het belang van een gezond kantoor en waarom het cruciaal is om zorgvuldig na te denken over de plek waar je het grootste deel van je dag doorbrengt.

FlexOffiZ denkt hierin mee

Bij FlexOffiz streven we er al langer dan 12 jaar naar om kantoorruimtes te bieden die zijn ontworpen met de gezondheid en het welzijn van mensen in gedachten. We zorgen voor voldoende natuurlijk licht, goede ventilatie en groenvoorzieningen om een ​​gezonde en inspirerende omgeving te creëren waar onze huurders gedijen. Een gezond kantoor is niet alleen goed voor mensen, maar ook voor bedrijven, en bij FlexOffiz begrijpen we het belang hiervan.

De 9 tips voor wat je zelf kunt doen:

Hier zijn onze negen ultieme tips om ten volle te genieten van je flexibele kantoorruimte en tegelijkertijd ergonomisch verantwoord en gezond te blijven:

  1. Ergonomische stoel en bureau: Investeer in een ergonomische stoel en bureau die je rug ondersteunen en zorgen voor een goede zithouding. Stel de hoogte van je bureau zo in dat je ellebogen in een hoek van 90 graden rusten en je polsen recht liggen tijdens het typen.
  2. Gebruik van monitor en toetsenbord: Plaats je monitor op ooghoogte en zorg ervoor dat het toetsenbord binnen handbereik is. Dit helpt spanning in je nek en schouders te verminderen.
  3. Variatie in zithouding: Sta regelmatig op, strek je benen en beweeg rond. Overweeg een zit-sta bureau om afwisseling te bieden tussen zitten en staan tijdens het werken.
  4. Goede verlichting: Zorg voor voldoende natuurlijk licht en aanvullende verlichting om vermoeidheid van de ogen te voorkomen. Pas de helderheid en de positie van de lampen aan voor een comfortabele werkomgeving.
  5. Organiseer je werkplek: Houd je werkplek georganiseerd en vrij van rommel. Gebruik opbergoplossingen zoals lades, manden en mappen om je spullen netjes te houden en je focus te behouden.
  6. Beweeg regelmatig: Plan korte pauzes om te stretchen en te bewegen. Dit helpt de bloedsomloop te verbeteren en stijfheid te verminderen na langdurig zitten.
  7. Hydrateer: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag om gehydrateerd te blijven en concentratieverlies te voorkomen.
  8. Gebruik van pauze-ruimtes: Maak gebruik van de pauze-ruimtes die FlexOffiZ biedt om even weg te zijn van je werkplek. Dit helpt om je geest te verfrissen en nieuwe energie op te doen.
  9. Stel grenzen: Creëer een evenwicht tussen werk en ontspanning door duidelijke grenzen te stellen voor je werktijden. Respecteer je rusttijden en zorg voor voldoende slaap om stress te verminderen en je welzijn te bevorderen.

Met deze negen tips ben je goed op weg naar een gezonde en productieve werkomgeving in je flexibele kantoorruimte bij FlexOffiZ. Onthoud: jouw comfort en welzijn staan voorop!

Ergonomische kantoorinrichting kun je ook huren

Bij FlexOffiz begrijpen we dat investeren in ergonomische kantoormeubelen een grote stap kan zijn voor bedrijven. Je huurt daarbij ook flexibel bij ons, dat zal niet zonder reden zijn. Over de jaren hebben wij veel contacten gelegd met inrichters en verhuurders.

Door te kiezen voor huur in plaats van aankoop, hoef je geen grote investering te doen. Je kunt profiteren van hoogwaardige, ergonomische meubelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de initiële kosten. Bovendien biedt het huren van kantoormeubilair de flexibiliteit om je meubilair aan te passen aan veranderende behoeften en groei van je bedrijf.

 

Hulp nodig bij het inrichten?

Wil je jouw ruimte als ‘gezond kantoor’ inrichten? Neem dan gerust contact met ons op. FlexOffiZ heeft veel contacten met inrichters en verhuurders van kantoorruimten. Een gezond kantoor is essentieel voor het bevorderen van je productiviteit en je welzijn. We helpen je graag aan de juiste contacten.

Lizetta van Coevorden

Lizetta van Coevorden

Directeur / Partner